Baffle-Zone

Sunday, 1 January 2017

Creating 'new' New Year.

Assalamualaikum,

Happy New Year guys :)
Its freaking public holiday, but I'm struggling my arse off working today. Yaa, worth the money tho. Triple count. But believe me, quality times with your family are worth more than the money. But its okay. Tengah mengira waktu untuk family time pertengahan bulan ni. Samada Langkawi atau Terengganu, which one better? Trying to be positive today. No more cengey girl. Or if this hard enough, lets start the 100 Days Happy Challenge! Haha, 10 hari pun belum tentu boleh buat ;p

Seperti biasa, tiap-2 tahun ada je azam tahun baru kan. Dan boleh dikatakan dalam 5 azam, cuma 1 je yang berjaya terlaksana. Yang lain, tunggu tahun depan, kita recycle balik azam tu. Haha.

As my title is, new New Year. Jadinya, tahun ni kita buat sesuatu yang baru. Jangan keep recycle atau restart apa yang dah berlalu dulu tu. Selalunya kita berazam nak kurus kan setiap tahun, kita try pulak tahun ni, azam kita nak gemuk. Haha, sebab apa? Sebabnya dedulu bukan main lagi nak kurus tapi tak jadi2, la ni kita try pulak jadi gemuk. Nak tengok jadi sebaliknya ke atau kita duk pulun habis ikut bulat-bulat azam tu. Siapa yang lurus, trick ni agak berbahaya untuk anda. Haha!

So, untuk tahun ni aku takde azam yang spesifik. Cuma mohon dibekalkan satu hati yang tabah dalam hadapi semua perkara. Dan bibir yang sentiasa tersenyum walau sakitnya hati waktu tu :) Sebab, dalam keadaan aku cuba recovery ni, aku tak boleh expect too much. Just trying to live my life well, because we only got it one <3 Live it to the fullest. Dan mungkin aku akan mulakan #100DaysHappyChallenge tu. Haha, bersepah lah gambar-gambar aku dekat ig nanti. 

Dan pesanan aku untuk mereka-mereka yang pernah datang dalam hidup aku samada beri kenangan pahit mahupun manis pada aku, aku ucapkan terima kasih. Aku belajar sesuatu dekat situ. You know who you are, YUP YOU!

Love,
KNR
Share:

1 comments:

Fairuz Aqilah said...

Takpelah, niat lillahita'ala je, insyaAllah kerja pun menjadi ibadah dan dipermudahkan untuk ada masa bersama family juga. I pray to Allah so that He eases everything on you, okay! Ameen... I vote for LANGKAWIIII!!! Hehe, how I miss Langkawi. Take a lot of photos and share with us nanti tauuu :)

Copyright © ❣ KHAIRUL NISYA ❣ | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com